The schedule as currently published may be edited before the training begins as Tim and Dave continue to work together to bring you the best class that they can. Subject matter is not expected to change, but they may alter declared times that are shown which are estimates. Instructional times may run longer daily dependent on classroom interaction and dynamics. Also, please note that the time indicated for in-class homework represents time that will occur at various times throughout the day.

Idaho Superpave Asphalt Mix Design Qualification Training Schedule (All times are for the Mountain Zone.)

Day 1 (November 16):

```
9:00 am – 10:00 am

History of Superpave and Asphalt Materials (60 minutes) – Dave
10:00 am – 11:00 am

Aggregate Specific Gravities (60 minutes) – Tim

11:00 am – 11:15 am

Break

11:15 am – 12:15 pm

Idaho Specifications (60 minutes) – Tim

12:15 pm – 1:30 pm

Lunch Break

1:30 pm – 2:30 pm

Blending and Batching Part 1 (60 minutes) – Dave & Tim

In-class "Homework" (Throughout the day 60 minutes)

An hour of "Office Hours" after lessons
```

Day 2 (November 17):

9:00 am – 10:00 am	Blending and Batching Part 2 (60 minutes) – Dave & Tim
10:00 am – 11:00 am	Mixture Volumetrics Part 1 (60 minutes) – Tim
11:00 pm – 11:15 pm	Break
11:15 am – 12:15 am	Mixture Volumetrics Part 2 (60 minutes) – Tim
12:15 pm – 1:30 pm	Lunch Break
1:30 pm – 2:30 pm	Recycling (RAP) (60 minutes) – Tim
In-class "Homework"	(Throughout the day 60 minutes)
An hour of "Office Hours" after lessons	

Day 3 (November 18):

9:00 am – 9:30 am	Moisture Damage/Stripping (30 minutes) – Dave
9:30 am – 10:30 am	Balance Mix Design in Idaho (60 minutes) – Dave
10:30 am – 10:45 am	Break
10:45 am – 11:45 am	ITD Mix Design Validation (60 minutes) – ITD Guest Speaker
11:45 am – 1:30 pm	Lunch Break
1:30 pm – 2:30 pm	Asphalt Plants (60 minutes) – Tim
In-class "Homework"	(Throughout the day 75 minutes)
An hour of "Office Hours" after lessons	

Day 4 (November 19):

9:00 am – 11:00 am Acceptance Test Strip (120 minutes) – Tim

11:00 am - 11:15 am Break

11:15 am – 12:30 pm Lunch Break

12:30 pm – 1:30 pm Designing SMA, OGFC, and WMA Mixtures (60 minutes) – Dave

In-class "Homework" (Throughout the day 75 minutes)

An hour of "Office Hours" after lessons

Day 5 (November 20):

Final Homework Review and Q & A (120 minutes) CERTIFICATION EXAM (4 hours maximum)